De Betekeniseconomie in Twente on tour - 6 oktober 2016

Let op: dit evenement heeft reeds plaatsgevonden op 6 oktober 2016

Samen op zoek naar inspiratie en betekenisvolle ontwikkelingen in Twente. De maatschappij verandert. Mensen vragen bedrijven en overheden om meer transparantie en duurzaamheid, en zijn op zoek naar geluk in hun privéleven en werk. Wij baseren ons denken en handelen op economische paradigma’s die ons geluk en onze vrijheid in de weg staan. Het is daarom belangrijk om te weten wat wél werkt. Je wilt jezelf opnieuw uitvinden, maar hoe doe je dat? Alleen al in Twente zijn daar verschillende inspirerende voorbeelden van te vinden. 

Tijdens Tour de Twente (onze eerste inspiratiereis) bezoeken we met een stoere bus vier organisaties die zich op een bijzondere en betekenisvolle manier onderscheiden. We praten je bij over de betekeniseconomie, bezoeken de bedrijven, en gaan in gesprek! Wil jij een dag onderzoeken hoe de betekeniseconomie er voor jou uit zou kunnen zien? Tijdens deze reis gaan we niet alleen maar kijken, we willen leren. Stel je vragen, wij gaan erover praten.

Thema’s die tijdens de reis aan de orde komen zijn…
Hoe kan ik mij businessmodel aanpassen?
Hoe gaat mijn markt reageren als is vanuit betekenis ga handelen?
Hoe krijg ik mijn medewerkers mee?
Wat kan mijn bedrijf bijdragen aan De Betekeniseconomie in Twente?
Wat is de sleutel van succes?
 … en meer!
 
Community
Het doel van De Betekeniseconomie in Twente is om een community op te zetten die in staat is om met een betekenisvolle aanpak impact te maken, te starten in onze eigen regio. Door onze talenten te bundelen kunnen we zaken voor elkaar krijgen. Het is tijd voor actie. En daarbij hebben we jou nodig! Op dit moment bestaat de Betekeniseconomie in Twente uit een aantal enthousiaste initiatiefnemers die samen nog volop bezig zijn om deze beweging in gang te zetten. 
Op 13 april vond ons kick-off event plaats in de Spinnerij in Enschede. We werden erg blij van de gesprekken die daar zijn gevoerd, omdat dit ons heeft gesterkt in het idee dat we samen meer kunnen doen voor onze regio. Na het evenement zijn we geïnspireerd aan de slag gegaan met verschillende projecten, hierover kun je meer lezen bij 'activiteiten'. Deze zaken zijn nog in volle ontwikkeling, en als je nieuwsgierig bent naar de voortgang: schroom dan niet om contact met ons op te nemen! Wij praten je graag bij.
Programma
9:00 - Ontvangst Trimotion, introductie, kennismaken, maak kennis met de betekenis van Trimotion.
11:00 - Per bus op pad naar Asito, ontdek hoe Asito tracht invulling te geven aan betekenisvol werk.
13:30 - Op weg naar Zorggroep Sint Maarten, vestiging Molenkamp, ervaar hoe deze vestiging ouderen maximaal betekenisvol laat zijn.
16:30 - Aankomst Neutralis, ontdek hoe Neutralis bewandelt om anders te kijken naar geld, balans, betekenis.
18:00 - Gezamenlijk buffet, deel leerervaringen en inzichten, smeed plannen!
19:00-20:00 - Vooruit blikken naar de ontwikkeling van de Twentse betekeniseconomie
 
Foto's van de tour zijn terug te vinden op onze Facebook pagina.

Organisatie inspiratietour: Gert Disberg en Peter ter Horst

Evenement heeft reeds plaatsgevonden - inschrijven niet mogelijk
Houd de site in de gaten voor nieuwe evenementen!

 

programma tour de twente